Yellow Sox Basketbalclub Bakel

Gastenboek

Wil je graag een berichtje achterlaten? Klik dan hier.
Heren 1 en heren 2 hebben een gezamenlijk teamuitje gehad. De reporter was aanwezig maar kan na ruim 1 week nog steeds niks herinneren. Gelukkig zijn er nog een paar leuke wist u datjes die gedeeld mogen worden.....

wist u dat:

-Harm bij Bavaria werkt?
-Er daarom ook Bavaria bier was
-beide herenteams wel van een biertje houden.
-soms er vergeten wordt wat voor impact bier kan hebben.
-Leo ditmaal niet naar huis heeft hoeven fietsen maar dat vrouwlief hem heeft opgehaald.
-Leo een zeer snelle planga op had
-Harm jeugdige woorden geleerd heeft tijdens de bbq.
-hij nu de gesprekken onderling beter kan begrijpen
-ik mij nu realiseer dat Harm ook al richting de 30 gaat
- Alex en Sven het bierpong toernooi gewonnen hebben
-Er opeens een wit shirt hing aan de boom in de tuin van PS
-Jullie waarschijnlijk geen idee hebben waar de afkorting PS vanaf komt


Groetjes van meneer

19-05-2018 | Reporter
wat een bak licht in de sporthal. nu is er geen reden meer om mis te schieten van afstand. super mooi.
goed gedaan Robert (en hulpjes wellicht)
02-05-2018 | lightness
Yellow Sox DS1 – Achilles DS1. 61-35
Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Gaat snel zo’n seizoen. Tegenstander voor de 3e keer Achilles uit Nuenen.(anderhalve competitie) Ook al staan zij onderaan, we hebben het altijd lastig tegen ze. Getuige ook de winst van Achilles in het begin van het seizoen tegen ons. De 2e wedstrijd was ook moeizaam maar wonnen uiteindelijk na een goede 2e helft.
Hoe anders ging het vandaag. We begonnen ongebruikelijk voor ons om de 1e kans erin te leggen. Stefanie had meteen vanaf de jump een steal en kon de open lay up binnen leggen. Het leek de voorbode voor wellicht onze beste wedstrijd van het seizoen. We hebben Achilles de hele wedstrijd onder druk kunnen houden. Ze kwamen vaak met moeite tot doelpogingen. Nicole maakte met een mooie drive de 4-0 maar daarna stonden we een paar minuten niet goed bij hun Pick and Roll en moesten we aan de noodrem trekken. 4-4. Daarna gingen we nog agressiever verdedigen en was ook dit onder controle. We verdedigden erg sterk en aanvallend kwamen we tot prima scores. Inside was Andrea weer erg belangrijk en Yara schoot met scherp. 17-9 na 1e kwart.
Met 8 speelsters konden we lekker door wisselen en iedereen werkte keihard in de defense. Dit leverde met regelmaat balverlies op bij Achilles waardoor wij Fastbreaks konden lopen die we vaak met een extra pass verzilverden. Desley begon met een turnover pass maar daarna speelde ze erg sterk. Ze is erg gegroeid op de guard positie dit jaar. Veel balvaster dan in het begin van het seizoen. Ook belangrijk dat ze steeds meer geloof krijgt in haar afstandsschot. Mooi om te zien. Rust 34-16.
Nu belangrijk om meteen in de 2e helft te laten zien dat er voor Achilles echt niets te halen viel vandaag. Heel even had Achilles nog geloof en nam de eerste scores voor hun rekening maar met scores van Stefanie en weer een driepunter van Yara was dat snel over. Eind 3e kwart was het verschil 24 punten. 48-24. Yara begon het 4e kwart met een driepunter en Achilles had niets meer in te brengen. Klein minpuntje was dat we in het 4e kwart een stuk of 4 open lay up’s laten liggen en Achilles in de tegenstoot wel scoorde waardoor het verschil niet groter werd. Achilles was in het 4e kwart naar een zone-defense gegaan maar daar hadden we totaal geen moeite mee. Er werd goed rond gespeeld en op het juiste moment gepenetreerd en de vrije speelster gevonden. Ook hadden we veel aanvallende rebounds met 2e kansen. Meike en Andrea onder andere.
2 minuten voor tijd was er dan de publiekswissel, na een hele goede wedstrijd van haar, voor Andrea.
Petje af en een diepe buiging voor haar. In principe traint ze de laatste jaren alleen mee en speelt ze geen competitie. In noodgevallen is ze altijd bereid om mee te doen. De afgelopen 2 jaar hebben we door blessures heel vaak een beroep op haar kunnen doen. Qua mentaliteit is zij een voorbeeld voor iedereen. Is zelden afwezig tijdens trainingen en heeft er in haar lange carrière altijd alles voor aan de kant gezet. Zulke speelsters zijn goud waard voor een team. Voor ons hoeft ze niet te stoppen en wie weet gaat ze het nog missen en komt ze weer lekker meetrainen. Je bent zeer welkom.
Na de publiekswissel gaan we nog even door en bepaalt Meike de eindstand op 61-35. Mooie en verdiende overwinning.
Scores: Yara 15 (4x driepunter) Andrea 12, Desley 11, Stefanie 7, Jolijn 6, Meike 4, Nicole 4, Renee 2.

We eindigen dit jaar op de 4e plaats in de eindrangschikking. Doelstelling was handhaven en dat is gelukt. Buiten 1 uitglijder uitwedstrijd tegen Achilles hebben we denk ik gewonnen waar we konden winnen en waren de teams die boven ons eindigden een half tot een heel maatje te groot.


22-04-2018 | Ruud
Zondag 15-04-2018
De dag dat…………
Psv van Ajax won met 3-0 en kampioen werd
Het Herensterrenteam aan mocht treden uit in Ni-jwieërt

Het gerucht gaat al steeds vaker rond, wat is het minimale alcohol gehalte voorafgaand iedere wedstrijd van het team. De één stuurt s’nachts nog een foto dat hij bezopen naast zijn hond ligt en de ander ontwaakt ergens op een bank. 1 ding was zeker! Het sterrenteam mocht weer aantreden op de zondag middag.
Verschillende afmeldingen en de kampioenswedstrijd van psv gaven deze wedstrijd al een raar smaakje, met Coach R veldman stonden wij in ieder geval sterk. Iedereen eventjes warm lopen en kijken of de spelers die de dag ervoor met heren 1 mee hadden gedaan überhaupt nog vooruit kwamen.
De wedstrijd gaat van start, Yellow Sox begint meteen al ontzettend slordig. Onnodig balverlies en weinig rebounds. Ondanks wordt het kwart geëindigd met 24-17, in principe niks aan de hand. Rens mister skippiebal gooit er namens Yellowsox 7 punten in en C.Bang bang Thomassen knalt er wat drietjes in. Dat zorgt ervoor dat je als team zijnde mee kan blijven doen. Overigens wat Edje ook lekker actief vanaf “zijn” midranche .
De 1e helft is behoorlijk eentonig, weinig rebounds voor Bakel en veel 1-on-1 verslagen worden, dit kwart laten we snel achter ons en we gaan de rust in met 36-28 achterstand. Als Psv’ers willen wij natuurlijk zo snel mogelijk door en geven wij ons zelf toch wel 5 minuten rust.
Na een korte pit-stop gaat de wedstrijd weer verder, het was al gauw duidelijk dat sommige spelers nog een wedstrijd en een pittige avond in het lichaam hadden dus de intentiteit was behoorlijk laag. De bulldozer harm maakt nog wel een behoorlijke monster block en C.Bang Bang thomassen laat twee jongens vallen en schiet rechtstreeks een 2 punter binnen. El capitano kwam een heel klein beetje op stoom maar dat was van korte duur. De gehele wedstrijd wordt er lekker doorgewisseld zodat iedereen weer de nodige kcal mag verbranden en er een fris team op het veld staat.
Helaas trekt deze keer Ni-jwieërt aan het langste eind en gaat Yellowsox snel naar de kleedkamer om ergens in het stek van the Bulldozer PSV tegen ajax te kijken onder het genot van een biertje natuurlijk.
Uitspraken van de wedstrijd:
“mijn doelstelling van 6 drietjes verander ik in 6 punten”
“ als PSV maar alles winst vind ik het allang goed”
“ Ja jongens, volgend seizoen ga ik pas echt beginnen”
“ laat mij maar zitten coach”

Stats:
Frenklin 3 pt/ the bulldozer 3 pt/ Fake and drive 4 pt/ Red Mamba 6 pt/ C. Bang Bang Thomassen 7 pt/ Skippy bal v Bommel 7 pt / El capitano 8 Pt/ Edje 9 pt
21-04-2018 | Reporter
Kimbria DS1 - Yellow Sox DS1: 49-59.
Als ik het vorige verslag van Januari ook in Maastricht tegen Kimbria lees dan is deze wedstrijd bijna een kopie. Zelfs de uitslag is identiek.
Bij beide teams zijn alleen de speelsters niet dezelfde. Bij ons geen Marlijn, Julie, Linda maar weer was Andrea bereid om mee te doen.
Nicole kwam vanwege haar werk pas binnen toen de wedstrijd begon.
We beginnen met een 3 punter van Yara. Altijd lekker. Daarna hebben we het toch lastig tegen steeds hun nr 10. Zeer ervaren leuke en goede speelster die keer op keer met goede acties tot scoren kwam. Wedstrijd ging redelijk gelijk op maar Kimbria moest wel vaak aan de noodrem trekken bij acties van ons en dat zou ze later in de wedstrijd op kunnen breken. 14-12 na 1e kwart.
Ook 2e kwart hielden de teams elkaar lang in evenwicht met na 2 vrije worpen van Nicole een kleine voorsprong voor ons. 19-20. Dat bleef zo tot 24-25 na weer 2 vrije worpen nu van Yara. Toen stokte het bij ons. Vrije worpen van Meike gingen mis en Kimbria liep in no time van 24-25 naar 33-25 bij rust.
Kimbria kwam steeds gemakkelijker tot scores in 1-1 situaties en bij ons vielen de scores even niet.
Toch maar een kleine aanpassing in defense proberen in het 3e kwart. Dit wekte prima. Puntje voor puntje kwamen we dichterbij. Kimbria kwam tot de 9e minuut niet meer tot scoren. In de 5e minuut hadden we de achterstand ingehaald en we bleven doorgaan met goede verdedigen en scoren. Vooral Jolijn en Andrea hadden hier een groot aandeel in. Tis dat we nog teveel vrije worpen lieten liggen anders had het verschil groter geweest dan de 38-43 die nu op het scorebord stond. Dit kwart gewonnen met 18-5 dus nog zo’n kwart en we zijn spekkoper. We wisselen door en via Renee (steal) Desley en weer Renee komen we al snel op 38-50. Toch geeft Kimbria nog niet op en ze beginnen gaten in onze defense te vinden en komen met nog 2,30 minuut op de klok terug tot 49-54.
Toeval of niet maar net als in de vorige wedstrijd schiet ook nu Yara haar 2e drietje binnen en die was zeer welkom. Dir geven we niet meer af. Nicole besluit met 2 vrije worpen in bepaalt de eindstand op 49-59.
3x gewonnen van Kimbria en daardoor houden we die onder ons en is de 4e plek een feit.
Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Achilles.
Scores;
Andrea 12, Jolijn 10, Desley 8, Yara 8, Stefanie 7, Meike 6, Nicole 4, Renee 4.
Vrije worpen. 36-17!!!
16-04-2018 | Ruud


Volgende pagina
Website door Buro TARGET