Yellow Sox Basketbalclub Bakel

Gastenboek

Wil je graag een berichtje achterlaten? Klik dan hier.
Barons DS2 - Yellow Sox DS1: 44-55.
Nooit gedacht dat ik het prettig zou gaan vinden om een papieren sheet te hebben. Digitaal is zeker de toekomst maar je kunt er gewoon geen wedstrijd statistieken op terugvinden.
Voor de 2e keer in wedstrijden treffen we Barons 2. Thuis gemakkelijk gewonnen maar dat was tegen 6 speelsters en we verwachten nu een volledig team. Dat klopte. Barons was net als wij met 12. Ze hadden zelfs met respect “oudgediende” Liesbeth van Vuuren op het sheet staan. Bij ons was het afwachten of Nicole na haar ongeluk en een week niet trainen een paar minuten zou kunnen maken. Het begin gaat gelijk op maar na een minuut of 4 neemt Barons een kleine voorsprong vooral doordat we de guard niet goed verdedigen. Krijgt steeds een vrije doortocht. 10-6.
Na een time-out is dat opgelost en aanvallend maken we het Barons moeilijk waardoor ze steeds aan de noodrem moesten trekken. 2x zelfs met een onsportieve fout. Via Laila, Linda, Meike en weer laila draaien we het om en nemen we een kleine voorsprong na 1e kwart. 13-16.
Beide teams wisselen veelvuldig door. Barons begint 2e kwart zeer sterk en pakt een 6-0 run binnen 2 minuten, 19-16, maar dan is het over voor ze. Van minuut 2 tot 8 scoren ze niet meer. Na eerst nog een score van Laila zijn het daarna Stefanie en Linda die de scores voor hun rekening nemen. Dit vooral via een erg goede defense waardoor we veel steals pakken lay up’s kunnen lopen. Her en der laten we ook nog diverse goede mogelijkheden liggen. Vooral ons afstandsschot was deze wedstrijd ver onder de maat. 1 op 15 pogingen van achter de 3 puntslijn ging erin. Dat is een dieptepunt voor ons. Ruststand 22-31.
Mooi gaatje geslagen maar het zal aan de start van de 2e helft liggen of we het onszelf moeilijk gaan maken. Als we Barons het geloof geven dat er nog iets te halen valt dan is 9 punten zo verdwenen.
We starten gelukkig goed en via scores, met soms perfecte aanvallen, van Marlijn, Jolijn, Stefanie, Linda en laila (scores kwamen vandaag van diverse speelsters) nemen we een 14 punten voorsprong. 28-42 na 7 minuten.
Beide teams laten dan vanaf de VW lijn nogal wat punten liggen en met een score van Laila gaan we richting 4e kwart met een stand van 32-45.
Barons scored meteen 34-45 maar dan is het over. Yara krijgt eindelijk haar vizier op scherp en begint te scoren. Na 6 minuten is het 34-51 en de wedstrijd is gespeeld. we wisselen veelvuldig door en worden slordiger in het afmaken van de kansen. Nicole kan dan nog wat minuten maken en dat ging goed. Hopen dat dat zo blijft. Barons doet door onze slordigheid na iets aan de stand maar de overwinning komt niet meer in gevaar. 44-55.
Nu 2 weekenden vrij en dan 28 oktober thuis tegen Bumpers Sittard.
Scores: Stefanie 11, Linda 11, Laila 8, Yara 8, Marlijn 5, Jolijn 4, Judie 4, Meike 3, Cato 1.
08-10-2017 | Ruud
Venlo Sport X12 - Yellow Sox X12
In een keurig nette sporthal in Venlo stonden onze 10 mannen tegenover 5 mannen en vrouw van de Venlo Crusaders.
Het was vanaf het begin duidelijk dat onze mannen kwamen om te winnen.
Na een assist van Noah, maakt Michel de openingstreffer en waren de mannen los.
Venlo probeerde het onze jongens lastig te maken maar kwamen in het begin niet veel verder dan de middenlijn.
Hoewel er even wat onduidelijkheid was over wie welke man moest verdedigen, wist YS toch te voorkomen dat Venlo tot scoren kwam.
In de slotfase van Q1 was er nog even een mooi samenspel van Benne en Noah, waarna Michel er na een assist 2 punten ingooide.
Stand 0-8
Edwin geeft aan dat er meer voor de rebound gevochten moet worden en niet alleen maar afwachten.
Sam schiet een driepunter maar ketst helaas van de ring weg.
Even later voegt Ilan er een mooie layup aan toe terwijl hij 2 man voor zich heeft staan.
Duidelijk is te zien dat iedereen te graag voor het schot wil gaan, waardoor het af en toe wat gehaast oogt.
Een mooie 3punter van Ilan, met daarna nog een steal op eigen helft waarna hij de bal keurig via het bord in de basket laat vallen.
Het lukt Venlo nog steeds maar niet om te scoren.
Eind Q2 is de stand 0-17
De mannen maken veel fouten, te veel waardoor het spel weinig rust krijgt.
Helaas worden de fouten niet afgefloten.
Bas scoort zijn eerste bal.
Onder de basket is het druk, tot 3x toe valt de bal er niet in.
Hierna valt de eerste score van Venlo, met niet lang daarna de tweede.
Een Crusader gaat aan de arm van Bas hangen terwijl hij voor een schotpoging gaat. Gevolg 2x
De eerste zit er keurig in, maar de tweede helaas niet.
Benne maakt goed gebruik van zijn lengte door zich in het centrum aan te bieden.
Einde Q3 is de stand 4-22
Na een assist van Sam kan Ilan de bal mooi afmaken via een layup.
Het is mooi om te zien dat Venlo de moed nog niet heeft opgegeven.
Thijs pakt een steal en vervolgens ook de score.
2 x achter elkaar pakt Sam de bal onder de basket weg en weet deze te scoren aan de andere kant van het veld.
Er wordt door iedereen geroepen dat ze de bal willen hebben, terwijl er een aantal toch echt niet vrij staan.
Het spel wordt er niet beter door, en blijft erg onrustig en hectisch.
Ruststand 4-35
Benne vecht voor de bal en weet te scoren uit een rebound.
De lange beweeglijke armen van hem voorkomen dat Venlo de bal rond kan spelen.
Na wat drukte onder de basket pakt Noah de bal en sprint ermee naar de andere kant en scoort.
Roy wordt gevonden maar kan de bal niet controleren.
Een 3punter van de “echte” 3puntslijn van Venlo volgt.
Eind Q5 stand 11-41
Felix scoort na een rebound.
Venlo komt nauwelijks over de middenlijn, waarna YS de bal al heeft onderschept.
Sam vangt de rebound, maar loopt weg onder de basket vandaan. Even is het onduidelijk wat hij gaat doen, maar daarna draait hij zich om en schiet er een nette 3punter in.
Brent strijd mee om de bal en weet te scoren.
Venlo komt er niet aan te pas, en de mannen van YS gaan onverminderd door.
Q6 stand 11-57
Benne dribbelt mooi op, zet zijn tegenstander op het verkeerde been met een schijnbeweging, maar zet helaas 1 stap te veel.
Een mooie 3punter van Michel volgt snel.
Het is een ware flipperkast onder de basket. Iedereen wil, maar verzuimd te scoren.
Q7 stand 11-62
Het laatste kwart gaan er veel ballen mis. Het lijkt of de mannen van YS even de weg kwijt zijn.
Het nog steeds strijdende Venlo weet daardoor een aantal ballen richting basket te krijgen die nog vallen ook.
Hoewel de stand op het scorebord al bevroren is, pakken ze toch nog 9 punten.
Eindstand 20-67
HvB
08-10-2017 | Harm van Bokhoven
Dames winnen bij barons breda met 44-55
08-10-2017 | Ruud
leuk stukje tsehn!
06-10-2017 | fan hs2
Yellow Sox MSE2 vs B.C. Boemerang MSE 1 24-09-2017 ( niet zo lang geleden……)

Na wat zware trainingen en goede nabesprekingen in de Korrel was het dan zo ver, de eerste wedstrijd van het seizoen stond voor de deur, Alhoewel we moesten eerst even naar onze zuiderburen in Urmond afreizen. In het ó zo mooie Limburg aangekomen komen wij erachter dat er broekjes te kort komen. Gelukkig heeft Bas die dit seizoen zijn return maakt in het sterren team van MSE2 van Yellow Sox dit probleem snel opgelost door in de kantine te vragen of er nog ergens broekjes lagen.(Bas was namelijk ook de broekjes vergeten). Na even in spanning te hebben gezeten komt hij aan met gloednieuwe Jupiler zwembroeken en kunnen wij ons verder voorbereiden op de wedstrijd, voor onze coach Harm Swinkels was het wel even lastig aangezien hij als medewerker van Bavaria dit moeilijk kon toestaan. Wel prettig om te zien dat Harm dit toch door vingers ziet en zelfs aanbied om een foto te maken om dit moment vast te leggen, wel dan weer jammer dat hij zelf niet mee op de foto wou……

Als we even aan het warm lopen zijn valt het dan toch wel weer op wat voor een sterrenteam dit is, de reverse lay-up in combinatie met spinmoves en eurosteps worden vloeiend uitgevoerd. Als we dan even naar de warming-up kijken van de tegenpartij valt het toch wel op dat het grote mannen zijn en wij deze wedstrijd als “klein” team het toch wel moeten gaan hebben van onze snelheid en uithoudingsvermogen.
Bij de sprongbal wordt ons meteen duidelijk dat wij te maken hebben met tegenstanders waarvan de gemiddelde leeftijdsgrens rond de 35 ligt, voor bijna iedereen een nieuwe ervaring aangezien Edward en Ruud de enige zijn die vorig jaar in een heren competitie gespeeld hebben. Laten wij aan de 1e helft verder maar geen worden vuil maken, onze zuiderburen pakken met regelmaat 4 aanvallende rebounds achter elkaar en zorgen met hun statische zone ervoor dat wij moeilijk naar de ring komen.

Na de rust komen wij beter de kleedkamer uit en je merkt dat er wat puntjes gescoord wordt en dat de tegenpartij al licht vermoeid begint te worden, de drives naar de ring gaan beter en je merkt dat sommige spelers wat los beginnen te komen . In het 4e kwart wordt er net zo veel punten als in 1e , 2e en 3e kwart totaal gemaakt. Uiteindelijk mooie fast breaks en goede drives naar de ring in het 4e kwart waar wij naar terug kunnen kijken !
Helaas zijn de punten in Limburg gebleven deze keer, wanneer wij ze thuis ontvangen zullen zij verbaast zijn over onze mooie Yellow Sox broekjes en gaan wij ons uiterste best doen om te punten in Brabant te houden😊.

En ohja…… De mooie Jupiler broekjes mochten wij niet houden tot onze teleurstelling.
05-10-2017 | Reporter


Volgende pagina
Website door Buro TARGET