Yellow Sox Basketbalclub Bakel

Gastenboek

Wil je graag een berichtje achterlaten? Klik dan hier.
Zaterdag 09-12-2017 Yellow Sox MSE2– Jumping Giants MSE2

Na een vervelende nederlaag vorige week thuis tegen Aeternitas waren de mannen van het Heren sterrenteam er weer klaar voor. Jumping Giants stond op de planning, een team wat ook regelmatig mooie spannende wedstrijden speelt. Dit beloofde wat goeds, helaas met de afwezigheden van S. Segers a.k.a. de “bierkoning”, Ruud van Woensel “Red Mamba” en Bas van Rijbroek “the golfbag” treden we de sporthal binnen. Omdat iedere speler onwijs fit was en niet op stap was geweest kon het center-court opgezet worden.

Nadat de tribune goed geïnspecteerd is voor de honderden toeschouwers gaan de heren warmlopen, na eventjes gewacht te hebben komt H. Swinkels ook binnen hobbelen. Van mijn collega uit Deurne had ik begrepen dat de kookpot de gehele middag heeft aangestaan aangezien Swinkels wat lekkernijen moest maken voor een avondje met de familie. Behoorlijk opvallend dat er na de winstpartij geen lopend buffet voor de spelers was, hier is het laatste nog niet over gesproken…

Omdat er helaas geen volledige tafelbezetting was kroop Coach Veldman (wie van de twee?) maar achter de jurytafel, een andere coach die toevallig ook Veldman heet nam het stokje op zich. De jump-bal wordt gewonnen door Jumping-Giants, Yellow Sox pakt snel een rebound en maakt de eerste 2 punten van de wedstrijd. De zuiderburen pakken veel rebounds onder het bord, dus is puur een gemis aan uitboxing en gretigheid naar de bal toe. Er worden veel schoten genomen die niet verzilverd worden, tijd om toch maar eens te gaan driven naar de ring. Een paar goede drives zorgen ervoor dat er een 10 punten voorsprong komt voor Yellow Sox. T. v. Rijbroek en C. “bang bang” Thomassen krijgen het vanaf de driepuntslijn niet voor elkaar. Met H. Swinkels erin heb je een center van formaat in het veld die de bucket goed bezet met een 4 out. Met een paar post scores en goede screen and roll blijft Yellow Sox de voorstand behouden. Helaas ging E. van Woensel door zijn enkel. Aangezien hij een stabiele factor is in het sterrenteam, zijn de heren even zoek. Gelukkig neemt F. Martens het team mee op sleeptouw en zorgt er mede voor dat de voorsprong veilig blijft

Wanneer Bakel een 2-1-2 zone neerzet komt Jumping Giants niet echt aan zet, de big guy wordt onderin behoorlijk dwarsgezeten en op de top wordt er zelden een goede drive gepakt. Doordat er regelmatig een makkelijke steal gepakt wordt, kan er een fast break gelopen worden. Schoten vallen niet bepaald waardoor je als team weinig scoort, natuurlijk superfijn als er spelers zijn die er 3 drietjes in kunnen schieten, maar indien dit niet lukt zal er toch echt gedrived moeten gaan worden. Gelukkig wordt er meer gedrived, maar tot een hoog scoringspercentage komt het niet.

Al met al geen hele spectaculaire wedstrijd wat je zou verwachten van dit sterrenteam. Gelukkig wordt er wel gewonnen met 12 punten verschil wat betekent dat het herenteam van Bakel alweer 3 wedstrijden gewonnen heeft. Dit smaakt toch echt wel naar meer!
Dat er weer een mooi aantal supporters op de tribune zat wordt erg gewaardeerd. Ik kan mij als oud basketballer nog goed voorstellen hoe het is als er fans op de tribune zitten die van zich laten horen.

Graag wil ik mijn back-up journalist bedanken voor zijn schitterend stukje van de afgelopen wedstrijd. Fijn dat er een persoon is die deze fantastische taak op zich kan nemen indien ik ziek in bed lig.

Moments of fame:
H. Swinkels: die samen met de big guy van Jumping Giants tegelijk op de grond valt en ervoor zorgt dat er een hevige aardverschuiving ontstaat.
R. v Bommel: liep in een vreemd shooting-shirt warm en kon zijn ogen moeilijk afhouden van de jongedames die op de tribune zaten.
S. Martens: is winterkampioen geworden uit in Eindhoven en staat 2 uur laten fris en fruitig klaar om te gaan “bepoale” met het Heren 2 sterrenteam

Punten:
T. v. Rijbroek 15 (1*3) / E. v Woensel 6 / F. Martens 6 / S. v.d. Boogaart 2 / T. Koll 2 / C. Thomassen 3 (1*3) / M. Bouzrou 2 / H. Swinkels 9/ R.v. Bommel 2 / S. Martens 2

Deze week zal de bekendheid achter M. Bouzrou zich onthullen: zijn voornaam is Mounir en woont in Gemert. Dit seizoen is zijn doelstelling minimaal 8 koprollen maken over het veld. Na de wedstrijd mocht ik kort van de coach even met hem praten.
“Hoi M. Bouzrou hoe voelt het om weer een wedstrijd gewonnen te hebben?”
Hallo beste journalist, u mag mij gewoon Mo noemen hoor. Maar dat winnen bevalt prima, ik merk dat ons team beter ingespeeld raakt op elkaar.
“Ik vernam op de tribune dat er de vraag heerste of je nog vrijgezel was?
Haha, nou beste journalist. Wat een vraag zeg, maar om eerlijk antwoord te moeten geven zal ik bekennen dat ik een vriendin heb.
“Hoe ga je de winst van vandaag vieren”
Met een goed potje bier en een paar danspasjes in de buurt van Gemert.
Volgende week staat E.B.C.G. op de planning, een team wat statistisch gezien een lastige tegenstander gaat worden. Het scheelt dat tegen die tijd S. Segers “de bierkampioen” en Bas van Rijbroek weer mee zullen doen. Dus wie weet zal er dan weer “bepoald” worden.

Tot dan!
11-12-2017 | Journalist
Almonte DS1 - Yellow Sox DS1. 79-58. 41-29
Met Cato en Linda hebben we al 2 langdurige blessures en daar kwam afgelopen week Marlijn nog bij. Door een vervelend ongeval heeft ze een breuk in haar enkel en dat gaat wel een paar maanden duren. Gelukkig kon “recreant” Andrea meedoen en daar maken we dan graag gebruik van.
Almonte was ook niet compleet en mistte o.a. hun grote center, maar zij trekken dan een blik junioren ere-divisie speelsters open. Waar onze junioren moeten wennen aan seniorenbasketbal spelen die meiden vlekkeloos mee op senioren niveau.
In 3 weken 2x tegen Almonte spelen. Benieuwd of we nu vooruitgang hebben geboekt t.o.v. de vorige keer. Toen was het zeer moeizaam en sprokkelde we de punten bij elkaar. Deze keer was het aanvallend veel beter en toonden we meer lef. Verdedigend konden we het ook nu niet bijbenen. Grote verschil is het schieten van afstand. Waar zij tegen een hoog % raak schieten ligt dat bij ons een stuk lager.

We starten met Nicole, Yara, Stefanie, Jolijn en Meike. Binnen no time staan we 5-0 achter en vergeten we alle afspraken die we gemaakt hebben. Ik wil eigenlijk al naar een time out grijpen als Stefanie de geest krijgt en 3x achter elkaar scored en 5-6 op het scorebord zet. Zou tevens de laatste keer zijn dat we op voorsprong komen. Almonte neemt dan snel weer een voorsprong van 12-7 maar we komen via Meike terug op 12-11. We spelen in deze periode goed mee maar laten ondertussen wel een batterij aan vrije worpen liggen. Jolijn staat prima te spelen/buffelen en wordt steeds foutief afgestopt waardoor ze op de vrije worplijn komt. Helaas zijn deze niet aan haar besteedt. 2 op 10 raak. Erg zonde. Teamtotaal 9 op 25. Vrije worpen kun je voor jezelf trainen. Ik hoop dat nu eindelijk het besef bij iedereen eens komt dat je daar zelf iets aan kunt doen.
Almonte wacht niet op onze scores en bouwt langzaam een voorsprong op. Wij moeten het vooral van inside scores van Jolijn en Meike hebben en Yara begint weer langzaam haar vorm terug te krijgen na een moeizame periode waarin het maar niet wilde lukken. Schoten vallen in de 1e helft nog niet maar wel goede drives en scores van middenafstand. Rust 41-29
2e helft starten we in een zone defense. Almonte is even zoekende en wij profiteren daar goed van. Jammer dat we de vrije worpen niet benutten anders hadden we nog dichterbij kunnen komen. Nu kwamen we tot op 5 punten en toen begon Almonte van afstand veel raak te knallen. Almonte bleef wel moeite hebben met onze offense en besloot ook in een zone te gaan staan. Dat was koren op de molen voor Yara. Die liet zien dat ze het schieten nog zeker niet verleerd is. 10 punten in het 4e kwart. Maar het was niet genoeg om Almonte in te halen want die hebben schutters op elke positie. Met nog een score van Desley en inside van Andrea sloten we af op 79-58.
We maken progressie en dat is ook de bedoeling van dit jaar. Met alle blessures waar we dit seizoen al mee te maken hebben ben ik zeker niet ontevreden. Het gaat stapje voor stapje maar wel vooruit.
Dit was al onze laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en op 20 januari gaan we weer verder. Wat een flutcompetitie.

scores: Yara 17 (4-2) , Stefanie 11 (3-1) Jolijn 10 (10-2) Meike 8 (2-0), Andrea 7 (4-3), Desley 2, Julie 2 Nicole 1 (2-1), Renee 0, Laila (0)
10-12-2017 | Ruud
Afrekenen!
07-12-2017 | wout
Graag vanavond kantine briefjes afrekennen!!
07-12-2017 | wout
Yellow Sox MSE2 - Aeternitas MSE1
Zaterdag 2 december

Ondanks de afwezigheid van T. “El CapiTijn” v. Rijbroek en S. “fake&drive” vd Boogaart trok toch een nagenoeg volledig sterrenteam op zaterdagmiddag ten strijde.

Vanuit de tribune was direct te zien dat verschillende spelers opvallend fitter op het veld stonden dan vorige week zondagochtend in Zuid-Limburg. Dat moest veel goeds beloven!

Helaas begonnen de heren van Yellow Sox matig aan de wedstrijd. Gebrek aan felheid, snelheid en agressie in de defense en rebounds bij Yellow Sox leidde tot een snel oplopende achterstand. In het tweede kwart werd nog ingelopen tot een verschil van zeven punten (28-35).

Coach T. grijpt in en schakelt om naar een zone-verdediging bij aanvang van het derde kwart. Aeternitas speelt hier slim op in en schiet Yellow Sox helemaal lek met een 19-0 streak!

De wedstrijd is gespeeld en in de wanhopige jacht op nog een aantal punten valt bij Yellow Sox ook bijna geen enkel schot. Driepuntsschutter C. “bang bang” Thomassen was on fire, maar verder haalde geen enkele speler vandaag het niveau dat we van het sterrenteam gewend zijn. Er wordt dan ook geen nieuwe spelersnaam bekend gemaakt.
Eindstand 47-74.

Scores:
R. van Woensel 4 pts | E. van Woensel 8 pts | C. Thomassen 21 pts (5x3) | B. van Rijbroek 1 pt | S. Martens 2 pts | H. Swinkels 5 pts | F. Martens 6 pts (1x3)

Eervolle vermelding:
M. Bouzrou - Koprol op het veld na balverlies
S. Segers - Bierkoning na de wedstrijd

Volgend weekend op de vooravond toch maar weer een gedegen wedstrijdvoorbereiding in de kroeg? Op zaterdagavond 9 december om 19.00u ligt Jumping Giants MSE2 op de slachttafel. Om met de woorden van El CapiTijn af te sluiten: “We zijn het aan onze stand verplicht om deze wedstrijd weer te gaan bepoalen!”
05-12-2017 | Backup Journalist


Volgende pagina
Website door Buro TARGET