Yellow Sox Basketbalclub Bakel

Gastenboek

Wil je graag een berichtje achterlaten? Klik dan hier.
Zaterdag 2 december. UX12-1 tegen Venlo Sport UX12-1

Na een subtiel hoofdknikje van coach Anthony richting tribune om een stukje te schrijven (wie ik?? Ja ik dus) en enige druk van Adri en Geert voelde ik me toch enigszins aangesproken om dat dan maar te proberen. Verwacht van deze nitwit op het gebied van basketbal echter geen technisch hoogstandje!

In de 1e kwart werd al direct duidelijk dat deze wedstrijd weer kat in het bakkie zou worden voor YS. Na een rustig begin, presteerde Mijn Benne (aldus vader) het om 3x te scoren. De tegenstander wist ook nog 1x te scoren en Bas scoorde ook na een mooie actie en assist van Benne. Score: 8-2

In de 2e kwart overtuigden YS met een ijzersterke verdediging van oa Lucas. Na een spectaculaire val van Thijs, weet Michel te scoren. Brent is standvastig en besluit de bal niet los te laten en af te geven. Noah scoort 2x na een snelle actie en assist van Thijs. Na een kleine worsteling tussen Ilan en de tegenstander scoort Thijs ook nog een keer. Stand: 16-2

In de 3e kwart scoort Bas 2x en Sam 2x, daarna scoort Venlo 2x achter elkaar. Er worden mooie acties gemaakt en goed overgespeeld. Stand: 22-8

In de 4e kwart scoort Noah na een lange afstandsworp van Ilan. Ilan scoort, maar loopt de tegenstandster omver. Benne laat zijn bidon vallen en moet de vloer dweilen. Na een korte dweilpauze kan de wedstrijd weer hervat worden. Noah, Brent en Ilan scoren nog. Stand: 34-8

De 5e kwart begint met een score van de tegenpartij, snel gevolgd door een score van Bas en Felix. Door een prachtige pass van Sam, scoort Benne. Daarna nog een geweldige 3-punter van Sam. En nog een x door Benne. Stand: 43-10

In de 6e kwart scoort Thijs middels een prachtige Lay-up. Venlo scoort 1x door het nemen van een penalty. Verder scoren Michel, Ilan en Noah nog en Brent maakt een 3-punter, super! Stand: 57-11

In de 7e kwart scoort Sam 2x achter elkaar. YS mag een penalty nemen, maart weet niet te scoren. Na een valpartij neemt Benne revanche en scoort. Venlo maakt ook nog een score. Stand: 64-14

In de 8e en laatste kwart scoort Venlo nog 2x. Noah scoort nog een keer en Ilan mag 2x een penalty nemen en blijft koelbloedig, waardoor alle ballen Erin gaan!

Eindstand: 70-18

Goed gedaan weer jongens!


02-12-2017 | Mijnie van der Linden
Dunatos MSE2 vs Yellow Sox MSE2

Zondag 26-11-2017

De wekker ging bij mij om 8 uur in de ochtend en gelieve draaide ik mij nog een keer om, maar na een bakje koffie en een boterham was het toch echt zo ver. In verband met de milieuvriendelijkheid stelde het sterrenteam voor dat ik met hun mee kon rijden om zo de CO2-uitstoot te beperken.
Bij aankomst stonden de mannen er nog licht vermoeid bij. Er werd mij verteld dat de avond ervoor de groepsapp nog actief was tot 4 uur ’s nachts, dus dit beloofde wat te worden. Na even wachten kwam H. Swinkels aangescheurd. Het duurde bij mij niet heel lang om te bedenken dat H. Swinkels mede actief was in de groepsapp rond dat tijdstip. Het was daarom ook wel zo slim om in een auto te gaan zitten waar hij niet zat om andere uitstoten te voorkomen.

In de auto op de heenreis werd mij al gauw duidelijk dat sommige jongens geen vrij hadden gekregen en daarom nog tot een respectabele tijd van 3 uur en 5 uur toe hadden gewerkt. De auto van H. Swinkels is onderweg nog gestopt om een ontbijtje te pakken bij La Place. Laten wij het er maar ophouden dat de koffie prima was. Dat broodje met zogenaamde stukjes kip erop was dan weer wat minder of niet Bas?

Bij aankomst in Meerssen merk ik wel weer dat er wat energie komt bij de spelers en dat het woord “bepoalen” weer tevoorschijn komt. Bij het warm lopen moeten sommige spelers nog even op stoom komen, maar al snel gaat de intensiteit omhoog en begint het te lopen. Tijdens de warming-up moest Swinkels nog even naar de kant om tot rust te komen, maar al gauw begon die weer mee te doen.

Na een goede speech van de debuterende Coach T. Veldman a.k.a. Teegeevee Veldman (misschien de zoon van?) beginnen de heren aan de jumpbal. De bal gaat naar Dunatos en Bakel krijgt al gauw 4 punten om de oren, tussendoor worden de eerste twee punten gescoord door T. v. Rijbroek met een floater. Helaas begint Dunatos weer met scoren en staat er al gauw een 6-2 achterstand op het bord. Gelukkig pakt de coach van Dunatos een time-out waardoor T. Veldman even zijn team kan reorganiseren. Dit pakt niet meteen goed uit, maar nadat R. v. Woensel in het veld komt begint Bakel op stoom te raken. In een korte tijd scoort hij 7 punten welke de score op gelijke hoogte brengt. R. v. Bommel krijgt goede passes op de fast break en scoort daar 4 punten op een rij mee. Het 1e kwart wordt afgesloten met een 14-13 achterstand.

Nadat H. Swinkels even de wedstrijd heeft kunnen aankijken, komt hij er het 2e kwart in. Meteen maakt hij onderin een statement met zijn fysieke geweld. Dit kost hem wel al gauw 2 fouten. Bakel begint met een big guy als Swinkels natuurlijk met een 4-out aanval. Dit pakt al gauw goed uit, op een of andere rare manier besluit de tegenpartij hem te gaan fronten wat betekent dat er continue een lob pass komt wat zorgt voor een easy score. T. v. Rijbroek en C. Thomassen schieten er 3 driepunters in en Bakel gaat met een voorsprong de rust in.

Na even rust te hebben gehad mag het 3e kwart alweer beginnen. Het 3e kwart gaat gelijk op. Omdat de scheidsrechters daadwerkelijk bijna alles fluiten wat ze zien, zitten sommige spelers al redelijk snel in foutenlast. De tegenpartij krijgt helaas soms wel hele gemakkelijke beslissingen mee, H. Swinkels staat al snel op 4 fouten. Bakel gaat terug naar een 5-out aanval. Hieruit worden wel goede drives gepakt en open schoten gecreëerd. De schoten vallen niet zoals in het 2e kwart, dus wordt er besloten om hard te driven en ervoor te zorgend dat de tegenpartij ook in foutenlast komt. Dit pakt goed uit, Bakel staat na het 3e kwart met 8 punten voor.

Het 4e kwart is van start gegaan, de jongens beginnen slordig en er wordt onnodig balverlies geleden. Dunatos begint te pressen, maar gelukkig neemt T. Veldman snel een time-out en tekent een pressbreaker op het bord. Na even wat paniek wordt het uiteindelijk goed opgepakt en speelt Bakel deze goed uit. De tegenpartij wilt de klok gaan stoppen door fouten te maken, waardoor Yellow Sox op de vrije worplijn komt. Helaas worden deze schoten niet verzilverd. Dunatos scoort een lay-up en al snel een driepunter wat de wedstrijd terugbrengt naar een 2 punten voorsprong voor Bakel. Na even de weg kwijt te zijn scoort S. v.d. Boogaart een mooie tweepunter die de druk even wegneemt. Sommige spelers van Dunatos beginnen te forceren wat Bakel makkelijk balbezit oplevert. De wedstrijd wordt uitgedribbeld en de wedstrijd wordt gewonnen door Yellow Sox MSE 2.

De wedstrijd is Bepoald!

Na de wedstrijd sprak ik kort met de “man van de wedstrijd” R. v. Woensel ook wel Ruud van Woensel genaamd. Deze wedstrijd was Ruud een onwijs belangrijke schakel in het team van T. Veldman. Door zijn goede passes op de break en zijn scores bracht hij Yellow Sox steeds weer in de wedstrijd.

Ruud wat vond je van de wedstrijd?
Ja ongelooflijk journalist, ondanks het vroege tijdstip en de staat van sommige spelers zet je een prima wedstrijd neer. Dit geeft mij een ontzettende boost op mijn zondag.

Hoe zou je het debuut als Coach van T. Veldman omschrijven?
Onwijs schitterend, hij pakt time-outs op het juiste moment en hij weet iedere keer de juiste woorden te gebruiken om zijn team te motiveren. Met een woord was het debuut van Teegeevee gewoon “formidable”.

Komende Zaterdag 02-12-2017 om 17.00 staat de wedstrijd tegen Aeternitas MSE 1 op de planning: de ene wedstrijd winnen ze ruim en de andere verliezen ze. Ze hebben verloren van het team waar Yellow Sox thuis van gewonnen heeft, dus niks is onmogelijk. Met een goed gevulde tribune zal er zeker een mooie pot gespeeld worden. Tot dan!

Scores:
T. v. Rijbroek 18 pts.(2*3pt) / Ruud van Woensel 12 pts./ H. Swinkels 9 pts. / E. v. Woensel 7 pts. / R. v. Bommel 4pts. / C. Thomassen 4 pts.(1*3) / S. Segers 2 pts. / T. v. Koll 2 pts. / S. v.d. Boogaart 2 pts.
28-11-2017 | Journalist
Almonte DS1 - Yellow Sox DS1. 72-39.
Ik moest even nadenken over het verslag van de wedstrijd tegen de koploper en toekomstige kampioen. waar kun je dat beter doen dan een weekje naar de zon gaan.
Almonte is gewoon verreweg het beste team. Zijn op eigen verzoek een niveau lager gaan spelen. Ze zijn waarschijnlijk zelf hun zwaarste tegenstander door eventueel gemakzucht. als ze compleet zijn en de tegenstander niet onderschatten hebben ze van niemand iets te vrezen. De rest van de teams kan allemaal van elkaar winnen. wij konden even aanhaken en tot de rust deden we het nog niet eens onaardig. 31-20. Verdedigend werken we hard maar aanvallend hebben we het moeilijk. alleen inside komen we tot scoren. waar we ook tekort schieten is het afmaken van overtal situaties. keer op keer passen we dan niet goed naar degene die een open lay up kan lopen. de 2e helft beginnen we verdedigend dramatisch en loopt het verschil binnen 2 minuten al op naar 20 punten. Almonte laat niet veel kansen onbenut en het verschil in ervaring is groot. Door zulke wedstrijden te spelen hopen we sneller de broodnodige ervaring op te doen. vlgd wedstrijd is weer tegen Almonte!! en weer in Eindhoven. 9 dec a.s.
scores: Marlijn 9, Meike 9, Yara 5, Stefanie 4, Julie 4, Desley 3, Nicole 2, Jolijn 2, Renee 1,
26-11-2017 | Ruud
Geachte Journalist,

Mij is opgevallen dat u goede stukken publiceert, ik zal u de komende tijd in de gaten houden. Wij zijn immers opzoek naar een Journalist voor de NBA... Lijkt u dat wat?


13-11-2017 | Recruiter The Times
Zaterdag 11-11-2017 Yellow Sox - Tracks parkstad

Het was eens een Vrijdag nacht die nog nooit zo saai geweest is in de kroegen in de omgeving van Helmond,Deurne,Gemert en Bakel. Doordat er sinds kort zelfs een journalist naar de wedstrijden komt kijken wordt het verwachtingspatroon natuurlijk wel wat hoger.

Geen alcoholische versnaperingen meer voor de wedstrijd en op tijd de bed, dat is de mentaliteit die heerst in deze spelergroep. Omdat iedereen zo fit als hoentje was durfde het heren 2 team van Yellow Sox het Center Court wel aan in de thuishaven 't Zand.

De spelers treden gefocust de sporthal binnen en zoeken in de tenue tas allemaal naar hun geluksnummer. Nadat het team compleet in de kleedkamer was hoorde zij ineens grote voetstappen die de sporthal binnentrede. Het angstgehalte ging omhoog omdat ze bang waren dat het de big guy was van Tracks Parkstad. Na 3 minuten wachten kwam ineens H. Swinkel de kleedkamer binnenlopen met een sporttas. Dit was een zeer aangename verassing aangezien hij al Sinds Maart 2016 geen wedstrijd meer gespeeld heeft in verband met een gebroken enkel.

De heren beginnen aan de bekende warming up en wennen even aan de mooie oranje lijnen van het schitterende center court van 't Zand. Na het fluitsignaal volgt een line up en de wedstrijd gaat beginnen.

Yellow Sox begint scherp en beginnen met goede scores door drives inside, Tracks Parkstad hadden inside een grote jongen staan die het 1e kwart alle punten binnengooide voor zijn team, dit was zonde aangezien Bakel aanvallend mooie opties had en de bal goed doorspeelde. S.Martens pakt de big guy van de tegenstanders goed op en de help side staat er, Bakel begint uit te lopen naar 13 punten voorsprong.

Coach R.Veldman ging doorwisselen en iedere speler van de bank speelde goed mee waardoor bakel rond de 13 punten voor bleef staan. Verdedigend ging het Yellow Sox goed af en aanvallend worden er mooie kansen gecreëerd op de fast break. R.v.Woensel gaf goede passes op de break zodat er mooie lay-ups gelopen konden worden.

De wedstrijd loopt goed en de thuis comeback van B.v. Rijbroek wordt ingeluid met 2 goede scores, leuk om als journalist zijnde te zien dat de spelers allemaal ontzettend hard werken en dat dit beloond wordt.

Na de rust schakeld Bakel over naar een 2-1-2 zone, dit is het ideale moment om big guy H.Swinkel te brengen. De defense staat goed en Tracks heeft hier geen antwoord op.
Swinkel lijdt zijn comeback in met een mooie score vanuit een post actie en een ontzettend hard block.

De wedstrijd wordt gewonnen door Yellow sox met 52-45.

scores:
T.v Rijbroek 14(1*3)/C. thomassen 13(3*3)/ E.v.Woensel 10/ R.v Bommel 3/S.Marten 4/ H.Swinkel 2/ s.v.d. Boogaard 2.

de naam die deze week vrijgegeven gaat worden zal Bas van Rijbroek zijn eerder vermeld onder B.v.Rijbroek, nog niet vermeld hierboven maar Bas was deze wedstrijd aanvallend meer aanwezig wat hem 4 schitterend punten opgeleverd heeft. Na de wedstrijd sprak ik hem even om te vragen hoe het is om je thuis comeback met een winst in te luiden. Bas zegt " deze thuiswedstrijd was een genot om te spelen en de winst die je dan boekt is schitterend, laten we deze winst dan ook maar vieren in het Gammel Geval vanavond!"

Zondag 26-11 speelt het sterrenteam pas de volgende wedstrijd, voor sommige spelers is dit het moment om even naar de sportmasseur te gaan om de nodige spanningen van de afgelopen wedstrijd uit het lichaam te laten masseren.

een leuke wedstrijd gespeeld heren! mij zien jullie de 26e weer uit in Meerssen.
12-11-2017 | Journalist


Vorige pagina Volgende pagina
Website door Buro TARGET