Yellow Sox Basketbalclub Bakel

Gastenboek

Wil je graag een berichtje achterlaten? Klik dan hier.
Yellow Sox DS1 - Kimbria DS1: 71-43.
De uitslag doet vermoeden dat de overwinning een peace off cake was. Als je alleen de 2e helft hebt gezien is dat zeker waar maar in de 1e helft was daar zeker geen sprake van.
Net zoals vorige week toen de voorbereiding op de wedstrijd ernstig verstoort werd was er nu weer een incident dat impact had op de voorbereiding. Tijdens de warming up kwam het bericht dat Nicole een eenzijdig ongeluk had gehad met haar auto en het niet zou redden om op tijd of helemaal niet bij de wedstrijd te zijn. Gelukkig was ze ongedeerd maar het hakte er toch even in. Gelukkig had Laila geen wedstrijd met haar jeugd team en kon dus met ons mee doen. Dan blijkt later dat het digitale wedstrijdformulier nog haperingen vertoont. We waren met 11 speelsters en die worden door de scheidsrechters gecheckt, maar zodra de wedstrijd begint staan er maar maximaal 10 geregistreerd. Daar kwamen we achter toen Meike haar 1e score liet aantekenen en niet op het sheet voorkwam. Weer oponthoud maar met een papieren sheet ernaast voor de fouten en de scores bij de captain bijschrijven konden we weer verder.
Dan de wedstrijd:
Voor ons al de 3e wedstrijd en voor Kimbria pas de 1e. Kimbria is voor ons al jaren een lastige tegenstander waar we maar zelden van winnen. We starten met Desley, Stefanie, Linda, Yara,Marlijn.
We kiezen voor een strakke defense. We hebben moeite met de handige speelsters van Kimbria en moeten (vlgs de scheids) vaak aan de noodrem trekken waardoor onze foutenlast snel oploopt. Aanvallend is het vooral Marlijn die inside sterk speelt en de trainingen beginnen hun vruchten af te werpen. Staat steeds op de goede plek om af te ronden. Van afstand krijgen we nog niet veel door het netje. Helaas is het niet mogelijk om van het digitale sheet de correcte scores te lezen. Speelsters die als wissel op de bank zaten staan met scores op het sheet. Helaas. De teams ontlopen elkaar niet zoveel en beide teams wisselen ook veelvuldig door. Van afstand blijft het bij ons kwakkelen maar inside gaat het prima. We driven naar de ring en keer op keer wordt dan in de eindfase Meike gevonden die koeltjes afwerkt. Toch blijft Kimbria steeds een kleine voorsprong houden omdat we in de defense moeite hebben. Kimbria speelt regelmatig een missmatch slim uit en behoudt een voorsprong van 6 punten bij de rust. 31-37.
37 punten tegen in 1 helft, dat is erg veel. Dat moet veel beter in de 2e helft anders zouden we het niet gaan redden. We passen de defense iets aan en een extra pass in de offense zou de schutter iets meer tijd moeten geven om aan te leggen. Ook was het belangrijk om de fastbreak van Kimbria eruit te halen want ze kregen te vaak makkelijke scores omdat wij niet op tijd terug waren en zelf meer fastbreaks creëren voor easy lay up’s.
Onder het toeziend oog van onze kersverse en aankomende moeders (Anne, Judith, Ilse, Donja) super dat jullie er waren, beginnen we sterk aan de 2e helft. Defense staat als een huis en Kimbria komt er eigenlijk in de 2e helft niet meer aan te pas. Bij ons lukt er veel en bij Kimbria steeds minder. Minpuntje was de snelle foutenlast van Marlijn maar Meike nam het prima over. Nu vielen ook de schoten van afstand binnen. 3 punters van Laila, Yara en Linda en waar we in de eerste 2 wedstrijden veel afhankelijk waren van de scores van Linda kwamen die nu van iedereen. Dat is wel zo prettig. Jammer dat ik geen tussenstanden kan geven maar uiteindelijk blijkt Kimbria in de 2e helft nog 6 punten te hebben gemaakt tegen 40 van ons. 71-43.
Toch jammer dat we geen statistieken hebben van de wedstrijd. Als er iemand is die het leuk vindt om per wedstrijd dit bij te houden dan houden we ons aanbevolen.
Volgende week zondag uit naar Barons.
03-10-2017 | test
zou een speler ook kunnen doen.
02-10-2017 | toeschouwer
Leo, wanneer kunnen wij jouw wedstrijdverslagen lezen op het gastenboek?
02-10-2017 | Verslag H1
Test. (volgens mij doet de gastenboek het weer)
01-10-2017 | Robert
Vandaag een mooie wedstrijd in Geldrop. Na een kwartiertje buiten in de regen te hebben gestaan konden we om kwart voor 2 toch de zaal binnen. Nog mooi de tijd om even warm te spelen. Het plezier en de discipline straalt er al vanaf tijdens het inspelen.
Bij het begin van de wedstrijd bleek dat Anthony eens voor een andere opstelling had gekozen. Het eerste partje begonnen Benne, Michel, Felix, Lucas en Thijs. Een flitsende start! Binnen de 10 seconden scoort Thijs! Wauw wat een begin.
Ook Benne pikt meteen een score mee. Het gaat gelijk op. Derde score voor Felix. Cool afwachten en precies in de ring. Dan weer snel terug voor de verdediging. Ongelofelijk zeg! Lucas speelt over krijgt daarna de bal weer terug en prikt hem er ook in! 10-10.
Daarna staan Ilan, Sam, Noah, Brent en Bas klaar! Nu gaat t snel! Mooie lay-ups, goede verdediging, geweldig samenspel. Noah prikt de eerste er weer. Daarna zakt iedereen mooi terug om de tegenstander geen kans te geven. Bas loopt een een mooie Lay-up, Sam onderschept de bal en scoort via t bord, Ilan schiet 2 keer mooi raak en Brent pikt ook zijn score weer mee:). 10-28.
In het derde partje scoort Felix 2 keer vanaf de vrijeworplijn. Ze geven de tegenstanders het nakijken. Benne weet de ring te vinden vanaf de driepunterlijn en Michel staat vaak vrij om de bal er bijna in te prikken: 10-36!
In het vierde partje wordt de tegenstander vaak al op eigen helft vast gezet! Hierdoor kan de bal vaak vlot weer onderschept worden. De score loopt hierdoor op tot 16-46
Rust nu:
Na de rust heeft iedereen het tempo weer vlot opgepikt. Ook de tegenstander weet weer te scoren en Michel heeft 2 mooi vrije worpen waaruit hij bijna scoort. Eind partje 5: 17-50.
Mooi om te zien dat het overspelen zo mooi verloopt. Het spelinzicht van de groep groeit met de week. Menig keer wordt de bal onderschept of wordt de tegenspeler op t verkeerde been gezet door goed te Pivoteren. Belangrijk blijft om ook te blijven focussen op de verdediging. Einde partje 6 wordt de bal nog mooi meegeven door Ilan aan Brent die ook weer een mooie score aflevert. 19-66.
Nog 2 partjes te gaan waarin deze goed op elkaar ingespeelde kanjers de winst al kunnen ruiken. Anthony blijft iedereen positief stimuleren en geniet samen met een grote supportersgroep van deze wederom geweldige wedstrijd. Een driepunter van Michel krijgt daarom ook weer een groot applaus. 21-77. Tijdens het slot van de wedstrijd blijkt de tegenstander moe gespeeld. Een driepunter van Brent zorgt voor het 100ste punt waardoor een cake aangeboden zal worden bij een volgende training of wedstrijd! Genoten van een geweldige wedstrijd!!!!! Eindstand: 21-100
30-09-2017 | Geert


Vorige pagina Volgende pagina
Website door Buro TARGET