Yellow Sox Basketbalclub Bakel

Gastenboek

Wil je graag een berichtje achterlaten? Klik dan hier.
Yellow-Sox U12-1 tegen Akros

Buiten is het 20 graden. Binnen zitten we klaar voor een mooi potje basketbal. Het seizoen loopt ten einde. Volgende week de laatste wedstrijd.
De tegenstander Akros staat klaar. Ook al staan ze laatste, yellow sox moet het toch nog maar even doen.
Na het schudden van alle handjes is het in het eerste partje meteen raak. Het is wel duidelijk wie de sterkste is. Misschien is het het lengte verschil. Enkele spelers van Akros kijken toch op tegen de (bijna) pubers van Yellow Sox.
Met een groot gemak worden de lay-Ups gelopen en gescoord en waar gemist wordt laat de volgende kans niet lang op zich wachten.
Ondertussen is het ook op de bank gezellig. De nagels van Pauline worden bijgewerkt en de acties op het veld worden gevolgd en voorzien van commentaar.
Maar goed dat de scores ook door de scheids en de tafel worden gevolgd want ik ben de tel kwijt van wie er steeds scoort.
Als extra wordt na iedere score door iedereen da achterlijn al aan getikt. Zo zoekt iedereen de uitdaging.
Zo gaat t tot het einde met hier en daar echt supermooie scores of een mazzelbal. Voor de freaks hieronder nog de scores per partje. Op naar volgende week voor een pittiger potje.
16-4.
32-4
40-8
50-10
58-14
68-16
75-25
Uiteindelijk dus weer een mooie winst met:
85-25
14-04-2018 | Geert
07-04-2018 Yellow Sox Sterrenteam MSE 2- Aeternitas MSE 1

“Is het nou Stamproy of Stramproy?”
-Anoniem

Op een vroege ochtend die eigenlijk rond half 6 in de avond was, kwam het befaamde “Sterrenteam” van de Yellow Sox bij elkaar op de parkeerplaats die zich voor de sportzaal bevond, om zich klaar te maken om weer eens een mooi potje basketbal te gaan spelen. Zoals verwacht was iedereen redelijk op tijd om potentiële wedstrijd strategieën te bespreken maar vooral over wat ze de avond van te voren hebben gedaan. Natuurlijk was ik als invallend reporter al vroeger aangereden om een mooi plekje op het terrein op te zoeken zodat ik vanuit alle rust dit veel benoemde team kon observeren om een mooi verslag te schrijven die mij hopelijk een promotie brengt. Nadat het team compleet was en aanreed volgde ik daarna zelf zoals een professioneel reporter dat doet.

Na een lange rit konden de mannen uiteindelijk hun benen strekken en zich naar de kleedkamers bevinden. Eenmaal in de kleedkamer zou het vast wel over nuttige strategieën hebben gegaan en niet over bier of iets in die richting omdat het natuurlijk een professioneel team is wat alleen oog heeft voor de wedstrijd. Toen ze uiteindelijk de kleedkamer uit waren, startte ze aan de warm-up. Het was al warm in de zaal maar toen ze eenmaal lay-ups gingen lopen voelde het toch meer aan als een sauna. De tegenstanders voelden het ook al want er werden wat deuren opengezet om de stoom die van het Sterrenteam afkwam naar buiten te laten, en dit alles al voor de wedstrijd. Dit kan niet anders dan een topwedstrijd worden.

Ik zat met spanning op de tribune te wachten totdat de wedstrijd zou beginnen maar toen hoorde ik dat er maar een scheids was en er nog wat andere problemen waren bij de tafelaars. Natuurlijk was dit expres gedaan zodat de toeschouwers nog ietsje langer konden genieten van de warm-up waarmee dit fantastische team mee bezig was.

Maar zoals deze mooie momenten toch eens moeten eindigen betekende dit dat de echte wedstrijd nu begon en daarmee ook de strijd om de winst. Al na de eerste minuut ging het er fel aan toe maar toch leek het alsof het Sterrenteam dit nog niet doorhad. Pas toen coach Harm het team duidelijk maakte dat de warm-up voorbij was gingen ze er even fel op in. De stand was toen 22-0 in voordeel van onze Limburgse vrienden, maar toen bracht Freek “Frenklin” een eind aan hun streak door er eventjes 7 punten bij de Yellow Sox te tellen. De tegenstanders scoorden een paar puntjes maar die werden steeds gevolgd door de gebroeders Martens waardoor de Yellow Sox weer mooi terugkwamen. Het leek er wel op dat de Bakelse(en omstreken) Sterren toch wel last hadden van het tropische klimaat wat zich binnen bevond. Verder werden heen en weer fast-breaks gelopen maar aan de scores was te zien dat de tegenstanders toch langzaam uitliepen. Dit leek vooral te komen omdat de ballen van de Yellow Sox niet door het netje wilden, of dit nou toeval of fraude van de wedstrijd is ga ik niet over maar het was wel jammer om te zien. Verder leek het erop dat er veel fouten werden gemaakt. Maar doordat er maar een scheids was werden er niet zoveel geteld wat leed tot ergernis van coach Harm dit zich uitliet tegen de scheids. Voor de zekerheid schoof ik een paar plaatsjes op voor uitlating van coach “Powerhouse/Bulldozer” Harm, die nogal intimiderend overkwam want die bijnaam heeft hij niet voor niks.

Het zag er uit dat de winst van de wedstrijd uit zou gaan naar het andere team en uiteindelijk zei de coach van Aeternitas dat als zijn team de 100 punten zou halen, hij hun op een biertje zou trakteren. Het Sterrenteam hoorden zit ook en waren vastbesloten dit te voorkomen. Verschillende tactieken zijn geprobeerd en spelers hebben hard geknokt en daarmee uiteindelijk hun doel bereikt om hun tegenstanders hun gouden rakker te ontnemen. Waarmee de wedstrijd besloten was met de winst die naar de tegenstanders ging.

Vanaf de tribune was het een spectaculaire wedstrijd om te zien die soms meer op een slagveld leek. Weer in de kleedkamer was ik verrast om te horen dat het helemaal niet over de wedstrijd meer ging en er niet werd geklaagd over de tegenstanders, maar er gewoon gezellig werd gekletst over van alles en nog wat alsof de wedstrijd helemaal was vergeten. Dit doet me denken aan de goede oude tijd waar iedereen er naar uit keek om aan de derde helft te beginnen in de kroeg. Aan deze gesprekken hoor ik dat het hele volwassen(?) en goede spelers zijn die nog vele mooie wedstrijden zullen spelen waarvan ze er natuurlijk een hoop van gaan winnen.

Eindstand: 89-43 in voordeel van Aeternitas.
Topscorers:
Freek “Frenklin” Martens – 15 punten
Edward “Red Mamba” v Woensel – 9 punten
Sjoerd Martens – 8 punten

“Wij geen winst, hun geen bier.”
-Anoniem
13-04-2018 | een toekomstig leidinggevend reporter
Heet avondje Boxmeer: Akros D1- YS D2: 25-66
De eerste lentedag van 2018 mochten we met 2,5 auto afreizen naar Boxmeer. Jazeker, Nanne had 1,5 auto meegenomen en Wendy was in opperste staat van blijdschap dat ze eindelijk eens in een Range Rover mocht meerijden, wat een geluk!
Natuurlijk waren we goed voorbereid, donderdag op de training allemaal tegelijk extra hoog gezongen, zodat we ’t Hoogkoor met goed fatsoen binnen konden komen. Hebben ze daar ineens een subtropisch zwembad gebouwd, waarvan de temperatuur tot in de sporthal nog te voelen was. De warming-up was gemakkelijk: van de ingang naar de kleedkamer was lang genoeg en voor de diehards nog een keer op en neer voor een toiletbezoek.
Vandaag was Sanne gehuld in roze tape om de pols onze coach… Een vervelende blessure, opgelopen door iets met stapelen en flessen was niet goed ging, maar de re-integratie is meteen gestart met het vullen van onze flessen en dat ging super goed. Dat was ook nodig, met deze temperaturen. Naast Wendy en Nanne waren ook Chantal, Djaydee, Ilse, Nonja, Floor en Rose er vandaag bij. Helaas was Judith afwezig.
Dan nog even een speciale vermelding voor de scheidsrechter: Hij woont volgens ons in Boxminder, aan zijn broekje te zien…. Tsja, we blijven toch dames die dat niet onopgemerkt kunnen laten. Net als wij is ook Boxmeer een mengeling van leeftijden: veel jonge meiden, aangevuld met twee recreanten.
Oh ja, willen jullie weten hoe de wedstrijd ging? Wel goed eigenlijk. Geen katers deze keer, wel een beetje lentekriebels en pap in de benen door de eerste zonnestralen. Maar…. we hebben de smaak van winnen te pakken. Wendy opende de score door gebruik te maken van haar lengte, gevolgd door Nonja en opnieuw Wendy, hoppa, 0-6. Akros staat in een kleine 2-1-2 zone en jammer genoeg valt ons schot niet heel goed. Dus dan maar druk op de bal zetten onder leiding van Djaydee en de fast-break lopen: 2-14. We verslappen in de verdediging en dan blijkt dat Akros ook kan scoren: 8-14. Floor en Nonja beide 2x en Rose zorgen voor de stand na het 1e kwart: 12-24. Pffffff even afkoelen op het ienie-mini-bankje. In het 2e kwart scoort ook Chantal haar eerste punten en lopen we uit naar 14-32 bij rust. Het 3e kwart is weer beter, we staan een paar keer stil omdat de tablet uitvalt en ja, dan kun je niet veel meer dan even bijtanken. Het schot valt weer bij Floor, Nanne en Rose tegen de zone en Chantal, Ilse, Djaydee en Wendy scoren de rest: 21-56. Het 4e kwart zorgen Nonja, Nanne en Wendy voor de punten en bedanken we Akros bij 25-68 voor de leuke en sportieve wedstrijd. Op naar de douche…. Daar kunnen we samen met Akros de nabespreking houden, want douchen doe je in Boxmeer met je tegenstander samen.
De scores: Wendy 15, Floor 14, Rose 10, Nonja 8, Chantal 8, Nanne 6, Ilse 4, Djaydee 1
Volgende week zijn Sanne en Judith er hopelijk weer bij, we mogen aantreden tegen de nummer 1: Wildcats, terwijl de Swinkeltjes een familieweekend hebben. Onze captain is overigens vol vertrouwen en Nonja heeft wel zin in een lentekampioenschapsfeestje (mooi woord voor Wordfeud).
08-04-2018 | Rose
Yellow Sox DS1 – Trajanum DS1: 40-61
Tegenstander Trajanum is de nr 2 van de competitie en hebben alleen maar van de kampioen verloren. Toch hadden we onszelf wel kansen toegedicht om een mooi resultaat te behalen. We trainen goed en hebben dit seizoen ondanks de vele mutaties door het jaar heen toch wel stapjes gemaakt. Ook nu weer 2 mutaties. Jolijn en Julie konden niet meedoen. Andrea vulde voor de zoveelste keer het team aan. Toch wel fijn dat je op zo iemand beroep kunt doen.
Onze verwachtingen van een spannende wedstrijd konden we in no time in de prullenbak gooien. Bij ons lukte totaal niets en Trajanum rende ons finaal van het veld. Onze eerste 2 aanvallen waren een voorbode voor de rest van de wedstrijd. 2x een open lay up creëren en 2x missen. Trajanum mistte niet en denderde over ons heen. Na 3 minuten al een time out die niets opleverde en na 7 minuten al mijn 2e time-out om naar een zone defense te vluchten. Toen was het al 2-17. Op tijd terug zijn in de defense en je simpele kansen benutten. Het stokte bij Trajanum en wij kwamen puntje voor puntje dichterbij. We bleven nog steeds teveel kansen om zeep helpen maar door Nicole, Desley en Yara slopen we toch naar 17-22 en leek het weer een wedstrijd te worden. Op zo’n moment moet je ook een beetje geluk hebben dat de volgende aanval een score oplevert zodat de druk bij Trajanum groter wordt. Dat gebeurd niet. 2 goeie aanvallen die we niet afronden en Trajanum doet dat wel en brengt net voor rust de stand naar 17-30. We hebben nog 1 aanval en Yara neemt haar verantwoording en knalt de driepunter binnen. 20-30.
Trajanum begint langzaam de gaten in onze defense te vinden en elke keer als we niet op tijd terug zijn scoren zij met een snelle break.
Dat gebeurd ons meteen in de 2e helft.
Wij beginnen te slap aan de 2e helft en komen er niet aan te pas. Trajanum laat er geen gras over groeien en beslist de wedstrijd binnen 4 minuten. Van 20-30 wordt het rap 20-39 en een nieuwe inhaalrace zit er niet meer in. Teveel speelsters die hun niveau niet halen en dan wordt het moeilijk. Verschil blijft tussen de 15 en 20 hangen. Yara, Nicole en Desley blijven degene die scorend in ieder geval nog iets kunnen betekenen maar het is te weinig voor een beter resultaat. Eindstand 40-61.
Nog 2 wedstrijden te gaan en zou mooi zijn als we daar nog 4 punten uit kunnen halen. Daar zullen we nog hard voor moeten knokken want het komt niet vanzelf. Vertrouwen is er zeker.
Scores:
Yara 16 (4x 3P) Nicole 8, Desley 6, Andrea 4, Meike 3, Marlijn 2, Stefanie 1.
08-04-2018 | Ruud
24/03/2018 Yellow Sox MSE2- Dunatos MSE2

Kan het waar zijn? Geluiden van een waar ''Superteam'' uit het zuiden? Een superteam wat je haast alleen maar kan vergelijken met mythische teams zoals de ''Monstars''? Deze geruchten laten menig basketbalhart sneller kloppen. Vandaar dat ik mijn agenda voor deze week volledig leeg heb gemaakt voor deze wedstrijd. Dan hoor ik je zeggen: ''Maar waarom heel het weekend?''. Als ik de geruchten mag geloven moet ik dat haast wel.

Aankomst:
Na een klein beetje verkeerd gereden te zijn tussen alle weilanden en zelfs koeien door kom ik aan bij de sporthal. Meteen valt het op dat de indrukwekkende en angstaanjagende naam van de sporthal groots op de sporthal staat. Dit moet haast wel zijn omdat mensen deze naam horen en het meteen je nekharen overeind zet van angst. In mijn geval gaan mijn haren overeind staan van nieuwsgierigheid. Eenmaal binnen gekomen zie ik al dat het Yellow Sox MSE2 al vol aan de warming up bezig is. Het valt me vooral op dat de degene die ze ''The Bulldozer'' noemen zijn bijnaam eer aan doet. Met 2 grote passen is hij bij de lay-ups snel bij de ring die hij er haast van af trekt. Dat belooft wat als ik het zo zie. Verder zie ik al meteen welke bijnaam bij wie hoort en ik krijg nog meer zin in de wedstrijd.
Voor de wedstrijd sprak ik ook nog met een fanatiek fan genaamd Herman. Hij vertelde mij dat hij ieder thuisweekend op het puntje van deze gele stoelen zit en zijn ogen uit kijkt naar het geweldige spel van Yellow Sox MSE2. Na deze woorden ben ik er klaar voor en begint de wedstrijd.

Wedstrijd:
Het valt me meteen op dat Dunatos ongeacht het kleine aantal spelers verrassend goed mee doet. Je kan duidelijk zien dat dit team op een gedeelde positie staat met Yellow Sox. De wedstrijd gaat gelijk en spelers aan beide kanten laten zien waar ze van gemaakt zijn. Bij de Yellow Sox lijkt het alsof ze zich inhouden en af en toe spelen met hun prooi. Dit leid tot een verrassende gelijke stand na 2 kwarten. Mijn notities tot zover bevestigen wat ik gehoord heb van dit team. Sterke rebounds van The Bulldozer. Een fantastische bank driepunter van B.v.Rijbroek. Met al deze plays van de eerste helft zou ik nog wel 50 pagina's kunnen vullen. Tijd om even bij te komen van de eerste helft en een kop koffie te pakken in de kantine. Al gauw merk ik dat mijn timer afgaat en ik me gehaast terug moet begeven naar mijn plek op de tribune. Die is gelukkig nog vrij en ik neem gauw plaats want de wedstrijd is al weer begonnen. De 3de kwart gaat weer zeer gelijk op. Vooral een goede give & go van The Red Mamba en de Bulldozer zorgde voor de nodige ''Oohs en aaahhs'' van het publiek.
Al gauw begint de 4de kwart. Inmiddels zie ik dat El Capitijn heel sneaky zich op de bank heeft bijgevoegd. Het moeten wel de geweldige plays geweest zijn van de rest van het team waardoor ik zijn absentie heb gemist. In de 4de kwart drukt hij ook meteen zijn stempel op de wedstrijd door het sterk spelende Dunatos bij te houden met vele rake 3 punters. Chiel ''Bang Bang'' Thomassen heeft zich de hele wedstrijd ook als een constante scorende kracht laten zien. Bij iedere driepunter van hem betrap ik mezelf er op dat ik stilletjes ''Bang Bang'' zeg en een bijpassend handgebaar maak. In de laatste seconde van reguliere speeltijd staat Frenklin voor het blok met zijn laatste vrije worp. Ze staan 3 punten achter en met wat snel rekenwerk komt hij erachter wat de final play moet zijn. Het volgende lijkt wel alsof het in slow motion gebeurd. Frenklin gooit de bal op de ring en deze stuitert van de ring af in de handen van zijn broer Sjoerd. Hij passt de bal snel terug naar Frenklin en screened de verdediger. Frenklin staat onder druk van wel 3 verdedigers maar gooit een laatste ''hail mary''. De bal vliegt richting de ring en maakt het magische geluid van een ringloos schot.... Swish! Een aantal seconden na impact rennen zijn teammaten het veld op. Overtime is afgedwongen! Frenklin kijkt met een ijskoude killer look naar de spelers van Dunatos om zijn dominantie te laten zien. Het onverwachts sterk spelende Dunatos staat perplex en moet terug naar de tekentafel. Yellow Sox moet overigens hetzelfde omdat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Toch zie ik vanaf de tribune dat ook dit team na verloop van tijd in foutenlast is gekomen. Daarnaast zie ik tot mijn totale verbazing dat sommige zelfs beginnende symptomen van vermoeidheid beginnen te vertonen. Met aanmoedigingen van het publiek en een ijzersterke peptalk van Coach Veldman Jr en assistent coach Veldman Sr betreden de Yellow Sox het veld voor overtime. in overtime loopt niet alles vlekkeloos en begint het harnas van de Yellow Sox steeds meer zwakheden te vertonen. Dunatos scoort makkelijker en Yellow Sox moeilijker. Zou het dan toch na zo een spannende wedstrijd toch mis kunnen lopen? Het ziet er wel naar uit want na pogingen om met scoren bij te blijven word de stand er niet beter op. Dan is het tijd om de klok stil te zetten en fouten te maken. Helaas zorgt dit ervoor dat El Capitijn het veld moet verlaten. Echter komt The Red Mamba hiervoor terug. Hierna word er nog alles aan gedaan maar het mocht niet baten. De eindstand komt uit op 79-81. Een onverwachte verloren partij van de Yellow Sox maar een zeer spannende wedstrijd.

Afsluiting:
Echter na de wedstrijd zie ik dat dit team vol zit met sportieve atleten en zei bedanken het publiek en de tegenstander. Ook ik sta op te tribune in mijn handen te klappen en moet een traantje wegpinken. In dit korte bezoek aan het pittoreske Bakel heb ik zo veel meegemaakt dat ik blij ben dat ik mijn agenda voor het weekend vrij heb gemaakt. Ik moet snel naar huis om dit allemaal te laten bezinken en bij te komen van zo een spannende wedstrijd. Ik weet niet of mijn hart het nog aan zou kunnen om nog zo een wedstrijd te kijken. Zo veel spanning en goede plays heb ik nog nooit in een wedstrijd gezien. Vandaar vind ik dat Yellow Sox de morele winnaar is van de wedstrijd omdat ze niet opgegeven hebben. Een schrale troost maar ik zie dat er een mooie toekomst voor dit team open ligt. Deze jongens gaan het maken!

Eindstand Yellow Sox 79-81 Dunatos.
Topscorers:
Chiel ''Bang Bang'' Thomassen - 21 punten
Freek ''Frenklin Martens - 19 Punten
Tijn ''El capitijn'' van Rijbroek - 17 punten

Honorable mention:
Bank driepunter van B.v.Rijbroek
Uitspraak van de wedstrijd:
''Ik heb me voorbereid door Vrijdagavond niet te zuipen en op tijd naar bed te gaan.''
27-03-2018 | Ziet er uit als scout van New Heroes DB


Vorige pagina Volgende pagina
Website door Buro TARGET