Yellow Sox Basketbalclub Bakel

Gastenboek

Wil je graag een berichtje achterlaten? Klik dan hier.
Hi Allemaal,

Ivm eigen wedstrijd kan ik 17 feb om 17:00 niet tafelen met Heer Veldman. Wie kan mij waarnemen?
06-02-2018 | Bas van Rijbroek
Yellow Sox DS1 – Barons DS2: 63-55.
Voor de 3e keer tegen Barons. Twee keer gewonnen en de 3e zou ook komen. Meike afwezig en Marlijn en Cato nog geblesseerd. Fijn dat we (Weer) een beroep konden doen op Andrea.
Benieuwd of we de verdedigende intensiteit zoals vorige week ook deze week konden laten zien.
Dat ging prima. Barons had het er erg moeilijk mee. Regelmatig balverlies leverde ons diverse steals met scores op. We moesten zo wel spelen want we kwamen nogal wat lengte tekort en elke keer als we niet scherp waren gebruikten zij die lengte ook goed. Tempo lag hoog en door veel door te wisselen konden we dat ook volhouden. Er werd regelmatig om een wissel gevraagd!!
We namen langzaam een voorsprong van een punt of 10-12 en dat verschil bleef lang zo. Bij ons kwamen de scores van iedereen. 1e helft lekkere 1-1 van Stefanie, breaks van Renee en Julie en schoten van Nicole en Desley. Andrea was heer en meester in de bucket. en zo gingen we rusten met 39-28.
Voor ons had die rust niet gehoeven want wij zaten in een flow en je moet altijd maar afwachten of dat de 2e helft ook weer zo zou zijn.
De 2e helft bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Barons zocht het steeds weer inside en kwam daar regelmatig goed door. Verschil bleef rond die punten hangen. Onze werklust bleef hoog maar er slopen fouten in ons spel. Aanvallend begonnen we slordig te worden. Passfouten en gemakkelijk kansen werden nu niet meer verzilverd. Barons rook dat er misschien toch wat te halen was en kwam ineens binnen de 10 puntengrens. Ik geloof 7. Time out. We switchten van defense om te zien of we daar even verwarring mee konden stichten. Dat lukte en meteen de vlgd aanval schoot Desley er een drietje in. Verschil weer 10 en het geloof bij Barons was weg. Nog een time out van Barons en waar we voorbereid waren op een full court alles of niets press gebeurde er niets en speelden we de laatste minuut relaxed uit. 63-55.
Prima 1e helft, ik denk beste van het seizoen, en aanvallend iets mindere 2e helft. Dit was tevens ook de laatste wedstrijd van Linda voor dit seizoen. Zwangerschapsverlof gaat nu in!!! we hopen natuurlijk dat ze komend seizoen weer mee kan doen.
Hier de scores van het digitale sheet, maar ik heb het vermoeden dat dit niet klopt. Er staan scores op van speelsters waarvan ik zeker weet dat die op dat moment niet in het veld stonden.
Andrea 10, Nicole 10, Julie 10, Stefanie 10, Desley 9, Jolijn 6, Yara 4, Renee 2, Linda 2
04-02-2018 | Ruud
Yellow Sox vs Boemerang 20-01-2018

De 1e wedstrijd werd uit verloren met 79-40, dit beloofde dus een lastige wedstrijd te worden voor het sterrenteam van Yellow Sox.

zonder big guys H.Swinkels en Teegeevee mistte het team wel wat lengte en breedte(spieren).
Gelukkig deed S.Martens mee en was Big T.Kroll van de partij.

Het team komt sterk uit de startblokken, er wordt goed gedrived en er vallen een paar mooie afstandsschoten. Ondanks de grote nederlaag van de 1e wedstrijd straalde de heren zelfvertrouwen uit en zat er wel een stunt in voor vandaag.

De gehele wedstrijd is het spannend, yellow sox staat een lange tijd voor. Helaas geven ze onderin behoorlijk wat gemakkelijke rebounds weg wat voor Boemerang gemakkelijke scores oplevert.

na 3 kwarten goed mee te kunnen gaan met de tegenstanders loopt Boemerang uit. Boemerang wint de wedstrijd maar het sterrenteam mag tevreden zijn met het resultaat wat ze hebben neergezet.

Punten:
T.v.Rijbroek 20/ F.Martens 16/ C.Thomassen 10/ R.v.Woenssel 4/ S.Martens 4 / B.v.Rijbroek 2/ Mo 2/R.v.Bommel 3

Zondag 18-02-2018 staat Titans op de planning, thuis hebben de heren hier met 1 punt van verloren. Dit belooft er weer eentje te worden!
30-01-2018 | sleepy journalist
Kimbria DS1 - Yellow Sox DS1: 49-59.
Op zondagavond spelen in Maastricht. Niet echt een favoriete tijd om te basketballen maar het hoort erbij. Kimbria is een leuk team om tegen te spelen en de nieuwe sporthal is een verademing tegenover de oude en de grote gele “M” is naast de sporthal. Wat wil je nog meer.
Met de vaste afwezigen waar we al aan gewend zijn kwam daar deze week de ziekte van Stefanie en Jolijn nog bij. Onze vaste stand in Andrea kon ook niet mee doen. Stefanie kreeg het toch voor elkaar om uit haar ziekbed te komen en trok een tenue aan om steeds een paar minuten mee te doen.
Kimbria ook niet compleet en zo stonden er 2 redelijk jonge teams tegenover elkaar. Kon wel eens een leuk potje worden.
Van de 5 speelsters die op de 5 positie kunnen spelen was er nog maar 1 beschikbaar (Meike) en dat noopte ons om afgelopen week de offense aan te passen.
We starten met Nicole, Linda, Desley, Yara, Meike. De 1e score is van ons (Nicole) en we beginnen met verdedigen zoals we de laatste weken aan het trainen. Fel en met lef. Kimbria heeft het er moeilijk mee. we krijgen kansen om de score al vroeg uit te bouwen maar dat laten we nog na. Kimbria vlugt al snel in een time out maar daarna gaat het voor ons alleen maar beter. Waar we wel de hele wedstrijd moeite mee hebben is de wisseldefense van Kimbria. Na score spelen ze geen man to man defense maar een 2-1-2 zone. Eigenlijk een kolfje naar de hand voor onze schutters maar dat schot wil maar niet vallen. Tegen hun man to man defense komen we steeds tot goede kansen en via Desley, Yara en Nicole nemen we een mooie voorsprong. We wisselen veelvuldig door en iedereen werkt er hard voor. We gaan dan ook de rust in met een 8 punten voorsprong. 22-30.
Ook in het 3e kwart starten we goed en houden we de voorsprong vast. We lopen zelfs uit naar een voorsprong van een puntje of 15 maar dan stokt het bij ons in de aanval en bij Kimbria komt het geloof terug dat er nog iets te halen valt. Ze sluipen dichterbij. Bij ons gaan de simpelste kansen niet door het netje en in de defense moeten we steeds meer aan de handrem trekken en de scheidsen laten aan onze kant niet veel toe. Net op het moment dat we Kimbria denkt ons in te halen scored Yara haar driepunter met meteen in de vlgd mooie aanval een score van Linda. Kimbria is gebroken en geven zich gewonnen. Waar we nog een press van Kimbria hadden verwacht gebeurd er niets en we pakken de 2 punten en een Big Big Mac.
Scores: Yara 11, Linda 11, Stefanie 10, Desley 9, Nicole 7, Julie 7, Meike 4, Renee 0.
Vlgd week thuis tegen Barons.

29-01-2018 | Ruud
Yellow Sox DS1 – Trajanum DS1: 46-62.
Tegen de nr 2 van de competitie hebben we het lang volgehouden maar uiteindelijk ging de winst toch naar Trajanum.
Wij krijgen het maar niet voor elkaar om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Binnen 90 seconden hadden we 3 open scoringskansen en 2 vrije worpen maar het was allemaal niet aan ons besteed. Dit zou het beeld van de wedstrijd worden. Veel kansen om te scoren maar te weinig doeltreffend. Ook verdedigend kwamen we onze afspraken niet na. De felheid en gretigheid die er in de training wel is zien we niet terug in de wedstrijd. Eerste kwart ging nog redelijk gelijk op maar Trajanum kwam er steeds gemakkelijker doorheen en in de laatste minuut ging het van 12-10 naar 12-16. Nogmaals defensive afspraken gemaakt maar het werd alleen maar erger. We kwamen er niet meer aan te pas en stapelden fout op fout. Van 12-16 werd het 12-27. Time out.
Dan maar een zone defense proberen en kijken of we daar meer succes mee hebben. Dat bleek de trigger te zijn. Trajanum kwam nog met 1 score en wij zetten er daar 10 tegenover. 22-30 bij rust.
Gaf in ieder geval het gevoel dat er nog iets te halen viel. We starten weer in die zone en langzaamaan puntje voor puntje slopen we dichterbij. Trajanum scoorde niet veel maar wel steeds op heel belangrijke momenten. Elke keer als we ze bijna ingehaald hadden scoorden zij toch weer waardoor we er nooit overheen kwamen. We veel foutief afgestopt en stonden 10x in dit kwart op de vrije worplijn tegen 50%. Eind 3e kwart 35-39.
In het 4e kwart blijft het lang close. Steeds een verschil van 2-4 punten in het voordeel van Trajanum.
Met nog 2 minuten spelen en 7 punten verschil kiezen we voor alles of niets. We gaan full court verdedigen. Dit pakt totaal verkeerd uit en Trajanum profiteert hier maximaal van. Van 42-49 wordt het uiteindelijk 46-62. Verschil is een beetje geflatteerd. We zijn nog niet zover om zulke wedstrijden te killen. Toch gaat dat een keer gebeuren, daar ben ik van overtuigd.
Volgende week uit naar Kimbria Maastricht.
Scores:
Linda 12, Nicole 8, Stefanie 7, Meike 6, Julie 5, Yara 4, Andrea 4
21-01-2018 | Ruud


Vorige pagina Volgende pagina
Website door Buro TARGET